Antwoord

Duurzaamheid staat bij Schellevis hoog in het vaandel. Om het milieu en onze leefomgeving te steunen maken wij gebruik van binnenvaartschepen om grondstoffen aan te voeren, energiezuinige productiemethodes en selecteren wij onze leveranciers niet alleen op kwaliteit maar ook op milieuvriendelijkheid. Daarnaast is beton 100% recyclebaar en gaat jarenlang mee.

Hierom zijn wij beloond met het NL Greenlabel.

Antwoord

Met Schellevis tegels heeft u gekozen voor een tegel van hoogwaardige kwaliteit. Schellevis tegels krijgen na verloop van tijd zelfs nog meer karakter. Bovendien zijn het tegels die maar weinig aandacht vragen wat betreft onderhoud. Wilt u maximaal plezier van uw investering in Schellevis tegels? Volg dan onderstaande onderhoudsadviezen. Gaat het om tegels die kortgeleden zijn gelegd? Dan is het mogelijk dat u een kalkzweem ervaart aan de bovenzijde. Deze kalklaag verdwijnt na verloop van tijd vanzelf.

Onderhoud

Antwoord

Groene aanslag op bestrating is een algemeen verschijnsel dat ontstaat door een combinatie van temperatuur, vochtigheid en licht. De aanslag is eenvoudig te verwijderen door te spuiten met bijvoorbeeld Biomos of een ander middel tegen algen. Deze middelen zijn te verkrijgen bij de meeste bouwmarkten of doe-het-zelf zaken. Breng het middel op volgens de gebruiksaanwijzing en het gaat vanzelf weg zonder te schrobben. Liefst één keer in het vroege voorjaar en één keer in het najaar spuiten. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met uw leverancier.

Antwoord

Om de toplaag van de Schellevis tegel te behouden, raden wij het gebruik van een hogedrukspuit ten zeerste af. Hierdoor slijt de bovenlaag, u veroudert de tegel.

Antwoord

Heeft u last van organische vervuiling? Dan kunt u een product als tegel en steenreiniger van Varistone gebruiken. Leest u voor gebruik goed de gebruiksaanwijzing!

Antwoord

Heeft u een speklap van de BBQ op uw tegels laten vallen? Dat is geen probleem. Alles wat er van nature op komt, zal van nature weer verdwijnen. Een speklap is een natuurlijk vet.

Een vlek van rode wijn? Ook geen probleem. Spoel de wijn van de tegel en maak hem de volgende dag schoon met warm water en een beetje groene zeep.

Antwoord

Alles wat er van nature op komt, zal van nature weer verdwijnen. Wanneer een dier zijn behoefte heeft gedaan op de tegel, kunt u deze verwijderen. Mocht er een vlekje achterblijven, verdwijnt deze met de tijd vanzelf.

Antwoord

Het beste kunt u de tegel eens in de maand (of vaker) met water schoonspoelen. Maakt u dan gebruik van de tuinslang met een sproeikop. U hoeft geen gebruik te maken van zeep.

Antwoord

Als het gevroren heeft en de tegels glad zijn, mag u gebruik maken van strooizout. Let wel! Zout is over het algemeen niet goed voor beton, dus strooi met beleid.

Antwoord

Het is niet mogelijk om de Schellevis tegels zonder voeg te leggen. Dit komt omdat de tegels taps toelopen, de tegels zijn onder breder dan boven.

Antwoord

Voor alle tegels tot en met 100x100x5 cm adviseren wij een voeg van minimaal 5 mm. Hoe groter de tegel hoe breder de voeg. Wanneer u heeft gekozen voor een tegel van 10 cm of dikker, adviseren wij een voeg van 10 mm.

Antwoord

Er is bewust gekozen voor een tapsheid van 1,5 mm per zijde. Schellevis tegels hebben namelijk geen facet (schuine kant). Door de tapsheid raken de tegels elkaar niet aan de bovenzijde en zo wordt het afsplinteren van de tegels voorkomen.

Antwoord

U kunt, indien nodig, gebruik maken van een geschikt vacuüm apparaat. Houd er rekening mee dat u een zuigmond van de juiste afmeting gebruikt en met een correct tilvermogen. Let op! Bij tegels van 5 cm moet u geen gebruik maken van een te sterk vacuüm apparaat. Trekkracht niet meer dan 250 kg en een kleine vacuümmond die niet de gehele tegel bedekt.

Antwoord

Tegels met een dikte van 5 cm zijn niet geschikt voor een oprit. Voor bestrating van een oprit voor normaal autoverkeer worden tegels met een dikte van 7 cm of 8 cm geadviseerd. Voor zwaardere belasting (bijvoorbeeld vrachtverkeer) adviseren wij een dikte van 10 cm of 12 cm. Graag verwijzen we u door naar onze kwaliteitsdocumentatie voor meer informatie over de draagkracht van de tegels.

Antwoord

De Schellevis tegels kunnen goed worden verwerkt op een dakterras. De tegels kunnen zowel op rubber tegeldragers als op verstelbare tegeldragers worden gelegd. Wanneer u de tegels zwaarder wilt belasten, zoals met auto/vrachtverkeer, neemt u dan gerust contact met ons op voor een passend advies.

Antwoord

De opsluitbanden van Schellevis worden regelmatig plat verwerkt als tegel, dit is goed mogelijk. De opsluitbanden hebben dezelfde optiek als de tegels en zijn voorzien van wapening. Voor de belastbaarheid van de opsluitbanden willen we u verwijzen naar onze kwaliteitsdocumentatie.

Antwoord

Dit alles is mogelijk bij de Schellevis tegel. Echter is het wel van belang dat u zich goed inleest voor u dit gaat doen. Onderstaande websites kunnen u hierbij verder helpen. Impregneren: varistone.nl Reinigen: varistone.nl  & lithofin.de Lijmen: poltec.nl

Meer informatie? Laat u adviseren door de betreffende partijen.

Antwoord

De Schellevis tegels kunnen voorzien worden van een coating. Dit kan bijvoorbeeld om een diepere kleur te verkrijgen of om de tegels geschikt te maken voor gebruik binnenshuis. Onze tegels worden zonder coating geleverd: coaten gebeurt niet standaard af fabriek. Er zijn gespecialiseerde bedrijven die verschillende soorten coating produceren. Laat u voor gebruik adviseren!

Antwoord

Het is mogelijk om de tegels in stabilisatie te leggen. Dit kan volgens de normale gang van zaken. Let er wel op dat u na de werkzaamheden het terras goed schoonmaakt, dit om vervuiling op de tegels te voorkomen.

Antwoord

Wij adviseren de tegels in te voegen met bijvoorbeeld split (basalt split 1-3 mm) of een schoon invoegzand zoals zilverzand. Gebruik géén brekerzand, dit kan leemhoudend zijn. Maak gebruik van schoon materiaal en zorg ervoor dat na het invegen het overtollige materiaal verwijderd wordt en de tegels schoongespoeld worden met water.

Daarnaast kunt u kiezen voor een waterdoorlatende voeg. U zou hier het product LM Aqua voor kunnen gebruiken van het merk Varistone. Bekijkt u voor het verwerken van een waterdoorlatende voeg ons instructiefilmpje.

Tegenwoordig is het ook mogelijk om de voeg dicht te kitten, laat u hiervoor adviseren.

Antwoord

Het is mogelijk om te zagen en te boren in de Schellevis tegels. Let op! Gebruik hiervoor het juiste materiaal (diamantzaag/diamantboor). Bij het boren in de tegels zorgt u er dan voor dat u voldoende uit de kant blijft. Van belang is ook, dat u na het zagen of boren het slijpsel direct van de tegels verwijdert met schoon water, dit om vervuiling op de tegels te voorkomen.

Alle Schellevis tegels en elementen groter dan 80 cm zijn voorzien van wapening. Met een goede diamantzaag of diamantboor gaat u hier gemakkelijk doorheen.

Antwoord

Kleurontwikkeling is een natuurlijk verschijnsel van beton, zo kleurt ook de Schellevis tegel terug. Deze ontwikkeling vindt vooral in de eerste maanden plaats. Na korte tijd heeft de tegel zich ontwikkeld naar de kleur die hij de rest van de levensduur zal behouden.

Antwoord

Wanneer u een deel van de tegels onder een overkapping heeft liggen en het andere gedeelte erbuiten, zal het deel onder de overkapping donkerder blijven. Dit betekent ook dat een eventueel aanwezige kalkzweem langer de tijd nodig heeft om goed weg te kunnen trekken. Dit probleem heeft u het minst met de kleuren grijs en crème. Dit komt omdat hier geen kleurstof in verwerkt zit.

Antwoord

Prijzen kunt u opvragen bij een dealer bij u in de buurt. Deze kan ook helpen met al uw overige vragen betreffende de tegels. Wilt u weten wie de dealers bij u in de buurt zijn? Neemt u dan gerust contact met ons op via verkoop@schellevis.nl.

Antwoord

Het is als particulier helaas niet mogelijk om direct bij Schellevis in te kopen. Als u een mail stuurt naar: verkoop@schellevis.nlhelpen wij u graag verder met het vinden van een voor u dichtstbijzijnde dealer.

Gelieve geen bestellingen via het contactformulier te plaatsen.

Vragen & Contact

U krijgt een kopie via e-mail

Bedankt voor uw reactie via de website.